HOW MUCH YOU NEED TO EXPECT YOU'LL PAY FOR A GOOD MARKA KüLTüRü

How Much You Need To Expect You'll Pay For A Good marka kültürü

How Much You Need To Expect You'll Pay For A Good marka kültürü

Blog Article

Bir markalaşma projesine başladığınızda, her aşamaya felsefi ve son derece kritik bir bakış açısıyla yaklaşmak istersiniz – markanızın özüne ulaşana kadar inceleyin, dürtün ve üretin.

Hele ki marka – pazarlama – reklam ve iletişim ile ilgili kütüphanenizde Türkçe ve İngilizce birçok kaynak varsa kavrama dair oldukça geniş bir yelpazede bilgi edinmeniz ve değerlendirme yapmanız mümkün olmaktadır.

TDK sözlüğünde “Tarihsel, toplumsal gelişme süreci içinde yaratılan bütün maddi ve manevi değerler ile bunları yaratmada, sonraki nesillere iletmede kullanılan, insanın doğal ve toplumsal çevresine egemenliğin ölçüsünü gösteren araçların bütünü.” Olarak geçer. Sosyal bilimlerden beşeri bilimlere kadar uzanan geniş çapta anlamlar içerir. Bu yazımızda ise Marka Kültürü Nedir? Nasıl Oluşturulur? Konusunu işleyeceğiz. MARKA NEDİR?

Fotoğraf, ürün resimlerinizden reklamlarınıza kadar marka kimliğinizde büyük rol oynar. Uygun olan ve olmayan görüntü türleri (ve görsel tedaviler) hakkında net yönergeler belirlemek önemlidir.

Firma marka tescili ile taklitlerinin ithalat ve ihracatının engellenmesi için gümrüklere kolayca başvurabilir.

Bir logo ve bir renk paleti tek başına bir marka kimliği oluşturmaz. Kimliğinizi tasarlarken, Net sitenizden check here ambalajınıza kadar her şeye uygulanabilecek kapsamlı bir görsel dil oluşturmanız gerekir.

Maddi Kültür: Hayatta kalmak, sosyal ilişkileri tanımlamak, kimlik yönlerini temsil etmek amacıyla ortaya çıkmıştır.

Marka kültürü, bir şirketin iş yapma şeklini de etkiler. Çalışanların davranışlarını, müşterilere nasıl davrandıklarını ve toplumla nasıl etkileşime girdiklerini yönlendirir.

Bir şirketin çalışanları, çoğunlukla müşteriyle doğrudan temas halinde olan ilk temsilcilerdir. Dolayısıyla çalışanların davranış şekilleri, konuşmaları, görünüşleri markanın genel resmini yansıtan bir ayna durumundadır.

Bunlar; imaj, bilinirlik, güvenilirlik, kültür, sürdürülebilirlik, itibar ve vaat şeklinde sıralanabilir. O halde buradan yola çıkarak marka eşittir kişisel / kurumsal değerler bütünüdür tezini de öne sürebiliriz.

Günümüzün marka algısını ortaya koyması açısından şu tespiti de markanın bir tanımı olarak kabul etmeliyiz ve hatta bu görüşü daha bir önemsemeliyiz: marka; müşteriler için alışverişi uygunlaştırır, kolaylaştırır ve hızlılaştırır.

Bireylerin, kurumların ve devletlerin bu sorunlar ile mücadele edebilmesi için sorunların potansiyel kaynaklarını, etkilerini ve sonuçlarını bilmesi büyük önem arz ediyor.

Marka stratejilerinin amacı, marka değerini ve üretilen ürünün özelliklerini hedef kitleye iletmekle ilgili bir süreçtir. Bu nedenle ilk olarak araştırılması ve öğrenilmesi gereken şey hedeflenen kitlenin başlıca özellikleridir. Örnek olarak “35 yaş üzeri ev hanımları” şeklinde hedefleme yapıldığında cinsiyet, yaş, iş kolu, eğitim düzeyi gibi farklılıklar için tek bir küme oluşturulabilir.

Bu yazıda, marka kimliği nedir, marka kimliği nasıl oluşturulur, marka kimliğini güçlü oluşturan markalar nelerdir bunları öğreneceksiniz.

Report this page